Remove Ad, Sign Up
Remove Ad, Sign Up
Register to Remove Ad
Register to Remove Ad
Register to Remove Ad
Register to Remove Ad
  Register  |  Login
Play Retro  |  Shop  |  Board  |  Downloads  |  Users  |  Music  |  Video Games
Staff  |  About  |  Help  
  Views: 1,957,215,449
12-05-16 08:52 PM  
On Page:
In Directory: 8 users & 27 guests
Retro Game Room
Play 10,000s of Retro Games Online
Video Game Room
Get Any Information for All Games
Video Game Music Room
Listen to Video Game Music Online
Vizzed Market
Buy & Sell Games, Codes and More!
Vizzed Board
Our Family-Friendly Community Welcomes Everyone!
Sign Up for Free
For access to more features, more games and fewer ads
Announcements
Vizzed Competitions = Earn Viz and Steam Games
Announcements
PlayStation Netplay Stream = Tuesday from 4 - 8 (CST)
Announcements
Sega CD Music Stream ON Monday from 5-9 PM (CST) = $300 Steam Raffles!
Announcements
Black Friday = 2X Viz for Donations + 25% Off Vizzed Market
Announcements
Vizzed Competition Reminder = Earn Viz and $ Games $

Forum Links

FFVII ePSXe issue...
zomfg helpz me plz
Related Threads
Coming Soon

Thread Information

Views
10,420
Replies
4
Rating
0
Status
CLOSED
Thread
Creator
bunny
04-14-09 08:23 PM
Last
Post
DarkHyren
05-02-09 03:09 PM

Thread Actions

Thread Closed




Add to favorites

 

FFVII ePSXe issue...

 

04-14-09 08:23 PM
bunny is Offline
Link | 118 Words

bunny
Level: 4

POSTS: 2/3
POST EXP: 177
LVL EXP: 274
CP: 0.0
VIZ: 360

Likes: 0  Dislikes: 0
I have an issue with the ePSXe emulator working with Final Fantasy VII.

The game runs properly... but sometimes, some of the graphics do not work, like the pre-battle screen (when it gets all meshy and makes the "battle immenent" noise (kinda like a PSSSSSSSSHHHHHHHEEEEWWWW)). Then when in the battle screen, at the bottom of the screen where it is supposed to say my current HP, Mp, the enemy names, limit gauges and such, there's nothing, just a big, black box.

My friend said this was because I don't have the Pete's Soft Driver 1.8 or 1.9, but I can't really find where to download it, or if it will even be worth it (if it will work).
Newbie

Affected by 'Laziness Syndrome'

Registered: 04-14-09
Location: Indiana
Last Post: 2791 days
Last Active: 2791 days

04-14-09 09:35 PM
DarkHyren is Offline
Link | 120 Words

DarkHyren
Level: 145


POSTS: 900/7837
POST EXP: 742745
LVL EXP: 37414968
CP: 496.5
VIZ: 430828

Likes: 0  Dislikes: 0
if you downloaded the plugin pack from GYR you should have all you need.
there is no 1.8 or 1.9 driver, theres a 1.18 soft driver by pete, but first try this.
open ePSXe. click the word Config in the menu. click Video from the drop down list.
click the top Configure button (this is the button directly below the name of plugin) on the new box.
in the bottom left corner of the window/page that opens click the button that says Nice.
click the button that says ok then click the button that says ok on the box as well.
start the game and tell me if that worked.

and no, the software driver may not work at all.
Vizzed Elite
Elite Lurker King

2nd Place in the June 2009 VCS!
2nd Place in the December 2009 VCS!


Affected by 'Laziness Syndrome'

Registered: 12-19-08
Last Post: 25 days
Last Active: 24 days

04-15-09 09:03 AM
bunny is Offline
Link | 14 Words

bunny
Level: 4

POSTS: 3/3
POST EXP: 177
LVL EXP: 274
CP: 0.0
VIZ: 360

Likes: 0  Dislikes: 0
Looks like I'm playing Final Fantasy VII today! Thanks a bunch, it worked !
Newbie

Affected by 'Laziness Syndrome'

Registered: 04-14-09
Location: Indiana
Last Post: 2791 days
Last Active: 2791 days

05-02-09 02:54 PM
googlemaster is Offline
Link | 104 Words

googlemaster
Level: 4

POSTS: 1/3
POST EXP: 194
LVL EXP: 273
CP: 524.0
VIZ: 120760

Likes: 0  Dislikes: 0
mm i believe that in the ePSXe the most used video plugins are pete's. so im assuming from your first post that even though you do ot have his soft plugin you might have his others(personally i am running 4 with different setups).

in the special game fixes box at the very bottom of the screen make the box next to it checked. then go hit the little box with the "..." in it. the very top says" adjust framebuffer access" check mark this. this should fix the problems you are having(it even says to use it for the problems you are having heh)
Newbie

Affected by 'Laziness Syndrome'

Registered: 05-02-09
Last Post: 2774 days
Last Active: 2774 days

05-02-09 03:09 PM
DarkHyren is Offline
Link | 41 Words

DarkHyren
Level: 145


POSTS: 1013/7837
POST EXP: 742745
LVL EXP: 37414968
CP: 496.5
VIZ: 430828

Likes: 0  Dislikes: 0
if you didnt notice, we already fixed his problem, there was no need for the special graphics fixes he just needed to use the nice setting.
thanks for the imput anyways, but please try and read the whole thread before posting.
Vizzed Elite
Elite Lurker King

2nd Place in the June 2009 VCS!
2nd Place in the December 2009 VCS!


Affected by 'Laziness Syndrome'

Registered: 12-19-08
Last Post: 25 days
Last Active: 24 days

Page Comments


This page has no comments